Wat doet Mensink Autoschadeherstel?

Schade komt natuurlijk nooit gelegen. Een krasje of een grote schade, Mensink Autoschadeherstel B.V. is gespecialiseerd in elke vorm van schade aan uw auto of caravan.

Intake: Wij nemen graag de complete afwikkeling in handen zodat u nergens meer achteraan hoeft.
Bij het brengen van de auto wordt de schade opgenomen door onze calculator. Hij zal de schade vaststellen middels het door verzekeraars erkende Audatex systeem. Na afstemming met uw verzekeringsmaatschappij zal er worden begonnen aan het herstel van de auto.

Download hier uw Europees Schadeformulier :  

Europees Schadeformulier

Demontage

Bij aanvang van de reparatie zal de auto gereinigd worden om zo de schade goed vast te kunnen stellen. Vervolgens worden de kapotte delen gedemonteerd en nieuw besteld bij onze leveranciers. Beschadigde delen die gerepareerd kunnen worden zullen worden uitgedeukt door onze plaatwerker. Hij beschikt over de nieuwste apparatuur en technieken om de delen weer strak te krijgen.

Richten

Mocht de schade zo fors zijn dat uitdeuken niet lukt, dan zal de auto op de richtbank komen te staan. Alle informatie is door ons op te vragen bij de dealer en kunnen zo middels onze Car-o-liner richtbanken weer in de juiste stand worden gebracht.

Voorbewerking

Op de moderne voorbewerkingsafdeling worden alle nieuwe en herstelde delen passend gemaakt en voorzien van een roestwerende grondlaag. Eventuele herstelde delen worden geplamuurd en strak geschuurd om zo de onderdelen klaar te maken voor de spuiterij.

Spuiterij

Auto’s worden bij ons gespoten in een geheel stofvrije spuitcabine. In deze cabine wordt de latex gedragen lak aangebracht op uw auto. Na het aanbrengen van de kleur wordt de auto afgewerkt met een blanke lak laag. Onder de juiste temperatuur wordt daarna de lak afgestookt op de juiste temperatuur en is na een klein half uurtje de lak droog.
Middels de nieuwste technieken kunnen wij de kleur inscannen die op de auto zit en vergelijken met een database wereldwijd waarin meer dan 100.000 kleuren zijn opgeslagen. Hierdoor kunnen wij de juiste kleur bij uw auto zoeken en zo gaan voor het beste resultaat!

Montage

Nadat de auto gespoten is worden alle onderdelen weer aan de auto gemonteerd. De auto zal worden uitgelezen op storingen en indien nodig worden deze weer gereset. Hierdoor functioneert uw auto weer als voorheen.

Aflevering

Elke auto die bij ons gerepareerd wordt zal nadien worden gewassen en gereinigd van binnen zodat u weer met een frisse auto de weg op kunt. De leenauto kunt u weer inleveren en in uw eigen auto ligt altijd een presentje namens ons op u te wachten.

Wij streven er naar om elke schade op de meest kwalitatieve manier te repareren en de klant te ontzorgen in de rompslomp er omheen. De meeste schades worden rechtstreeks met uw verzekeringsmaatschappij geregeld zodat u er geen omkijken meer naar hebt.
Daarom zeggen wij: SCHADE MAKEN IS GEEN KUNST, SCHADE HERSTELLEN WEL!

Caravan en Camperschade

Profile repair, Snel, perfect en stukken voordeliger. Deze techniek is speciaal ontwikkeld voor onzichtbaar herstel van kleine deuken in uw caravan of camperwand. De deuken worden opgevuld met een vulmiddel en een mal die de structuur heeft van de wand. Hierdoor lopen de bobbeltjes weer mooi in elkaar over en ziet u niks meer van de reparatieplek. Nieuwsgierig geworden hoe dit in zijn werk gaat. Kijk gerust op de website van www.profile-repair.nl om een indruk te krijgen van deze methode.

Uitdeuken zonder spuiten

Heeft u een deuk zonder lakbeschadiging in uw auto? In veel gevallen deuken we uw auto uit zonder dat we daarna het beschadigde deel over hoeven te spuiten. Wij herstellen de deuk met speciale gereedschappen met dezelfde kracht als de deuk ontstaan is, maar met een speciale techniek waardoor de lak niet scheurt. Dit proces noemen we ook wel restylen. Hou er rekening mee dat een deuk niet te groot mag zijn voor deze uitdeukmethode. Deuken groter dan een twee-euromuntstuk kunnen helaas niet ‘gerestyled’ worden.